onsdag den 18. august 2010

Astrid Lindgrens Verden.


Vi havde besluttet at børnene i år, var store nok til Astrid Lindgrens verden. Efter som Farmor og Farfar gerne ville med, blev turen planglagt til onsdag, hvor de også havde lovet nogen lunde fint vejr.

Vi smurte madpakker og satte kursen mod Vimmerby.

Den første del af parken inc. indgangspartiet ser lidt nyanlagt ud, og har ikke rigtig nogen sjæl, og selvom vi havde hørt meget godt om Astrid Lindgrens Verden, så var vi en lille smule skeptiske, for entreprisen for en familie var 875 SEK. Men jo længere vi kom ind i parken, des mere begejstrede blev vi. Der er fine kulisser. Det er en stor teateroplevelse med professionelle skuespillere og musikere. Der er fine huse for børnene at lege i. Der er ikke noget tivoli og forlystelsespark over det, men masser af plads til at lege.

Der er to store sovunierbutikker, hvor man kan købe Pippi tøj, legetøj og mv, også er der en blandet butik. Udvalget er stort, priserne høje og kvaliteten dårlig. Børnene fik hver en t-shirt af farmor og farfar, og Elias fik en træbøsse og Johanne en pengepung med Pippi. Desuden fik de et par guldmønter hver. Hvis man skal ud og se det rigtige Katthult, så vent med at købe kasket, bøsse, kjoler og lignende til i kommer der ud. Det er en meget bedre kvalitet, som bærer præg af rigtig kunsthåndværk.
Der spilles teater på den lille scene 4 gange om dagen. Derudover er der teater i og omkring Villa Villekulla, på Katthult og på Mattisborgen. Vi så desuden Kirsebærdalen og Rosendalen, men sprang Brødrene Løvehjertes teaterstykke over, fordi børnene dels ikke kender historien endnu, og fordi vi synes de er for små til krig, død og drager.


Emil med sin familie.

Karlsson og Lillebror underholdte både på den lille scene og på sit eget "tag", og han er lige nøjagtig så selvhøjtidelig og selvglad, som man får indtryk af i bøgerne.


På Mattisborgen så vi en helt fantstisk opførsel af Ronja Røverdatter. Vi så de sidste 3 akter, og der blev spillet så godt, at vi var flere voksne, der sad med tårer i øjnene, da Ronja først bliver afskrevet som Mattis's barn, og senere finder sammen med ham igen.


Nogle af Astrid Lindgrens eventyr kender vi slet ikke, men det må vi råde bod på til næste gang.

Et andet hit var "Krageøen". Vi havde lånt filmene på biblioteket inden vi tog afsted på ferie, og børnene havde nået at se dem alle tre. Vi havde derfor en rigtig fin tur ind i Krageøens univers, hvor vi placeret i små vogne, blev kørt rundt og præsenteret af nogle af filmenes højdepunkter, fortalt af Marlin.


Vi har efterladt vores "mindste" i Danmark hos Isabelle, hvor hun hygger sig med sin mor og halvsøster. Vi følger lidt med på Isabelles hjemmeside, og i går havde vi fået følgende hilsen.

Hilsen fra Celina

Vi er meget taknemmelige for at Isabelle og Henrik vil passe Celina, når nu det ikke kan lade sig gøre at få hende med ind i Sverige endnu. Fra os i Bränhult sender vi mange hilsner til både 2 og 4 benede på Drosselvangen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar