tirsdag den 17. august 2010

Mandag og tirsdag.

Mandag ringede vækkeuret klokken 05.30. Mario og jeg skulle ud og hive krebseburene op. Her i anden omgang var der kun 12 krebs. Da vi kom hjem blev den store gryde hentet frem. Man kan koge op til ca. 35 krebs af gangen.

Opskriften er som følger:

5 l. vand
2 dl. salt
Dildkroner og stængler ( vi brugte en stor buket )
1 øl.

Krebsene og øllen kommes i når vandet koger. Krebsene koger i 10-15 min. og skal køles ned i kogevandet. Hvis krebsene skal fryses, så skal de fryses i kogevandet. Ellers bliver de tørre.

Opskriften kommer fra Rose Marie. Det med øllen er fra en dansk opskrift. Svenskerne nænner nemlig ikke at hælde øl i krebsevand. Øl skal efter deres mening drikkes.


Her er Elias med en kogt krebs.

Formiddagens program hed for mit vedkommende: Formiddagslur. Mario solidaritetssov på sofaen, mens Martin underholdte børnene.

Om eftermiddagen kørte vi ud til Virum Älgpark, som ligger kun 6 km. fra Hjorted, hvor vi bor. Mario har på en eller anden måde lært Keld at kende, og haft mange gode ture derud med Bitten. I dag var det vores tur, og vi fik en flot tur på små vogne rundt i Elgparkens anlæg. Nogle af elgene er nærmest tamme, og det er fascinerende at komme så tæt på disse store, charmerende men uskønne dyr. Jeg ved ikke hvad Gud han tænkte, da han skabte Elgen, men sjov ser den ud.



Vi klappede både elgkalve og voksne Elge. Mest impornerende var den store han elg, som kun er 3 år gammel, og forventes at vokse yderligere 150 kg. yderligere.

Til aften kom Janne og Rose Marie, vores svenske venner, som hjælper os med både krebsefiskeri og div. problemer. De er selvfølgelig Eurasierejere og havde både Benji og Junna med. Derfor havde vi 7 hunde under spisebordet til aften.

Aftenens menu stod på krebs til forret. Hovedret: Lammegryde med tzaziki og tomatsalat og ris. Dessert: Budapest roulader, en ICA specialitet, som Rose Marie havde med.


Det var første gang at både Martin og jeg smagte krebs. Men hold op, hvor var det fantastisk. Johanne og Elias har set at de fanger krebs i både Emil og i Børnene fra Bulderby, og glædede sig til Krebsegilde. Det er ikke uden grund at det kaldes krebsegilde. Man kommer i festhumør når man spiser krebs. En portion på ca. 35 krebs var fint til 5 voksne og og to små børn, hvis den skal fungere som forret. Begge børnene smagte krebs. Elias var dog mest interesseret i at lege med dem, hvilket er forståeligt. De var flotte.

Efter hovedretten gik vi en lille tur, og Rose Marie lærte os at finde kantareller. vi fik plukket nogle fine store nogle, og fortsætter jagten i morgen.



Tirsdag:


I dag har vi haft skiftedag. Mario er rejst hjem, og klokken 17.15 ankom farmor og farfar. Dagen er gået med rengøring og proviantering. Vi har været i Vestervik og provianteret frosne pillerejer, en specialitet fra ICA, forsøgt at skaffe Mepyramincreme, hvilket til min store overraskelse, ikke findes i myggelandet Sverige. Desuden fik Fuma en ny hundesele.


Før aftensmaden var vi en tur ned til vendepladsen og antennen. Vi kiggede efter kantareller, men fandt ingen.


Dagens ret var hakkebøf med grøn salat, kartofler og is til dessert.

Jeg er gået igang med at strikke borten på det sjal som jeg har strikket af det solkustgarn, som jeg fik sidste år. Sjalet nåede at blive færdigt, men jeg strikkede det på pind 4,5, så det blev ikke så stort som opskriften foregav. Men jeg kan godt lide at der ikke er så store og løse masker. Sjalet strikkes udefra og ind, så der kan ikke varieres i størrelsen. Jeg tror at det bliver perfekt når borten kommer på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar