torsdag den 7. januar 2010

Julen 2009

Julen 2009 blev den første jul som vi selv har holdt. Vi skiftes til at holde med henholdsvis min og Martins familie, og mødes så i det år med vores søskende. Det vil sige ulige år; jul i med familien Bentzen og i lige år er det jul med familien Wulff.

Julemaden blev helt traditionel med et overflod af mad. Gås, and og flæskesteg. Brune og hvide kartofler, sovs, rødkål med hjemmelavet tyttebærsyltetøj, snittet rødkål med friske appelsiner, risalamande med kirsebær og jordbærsovs, en smule hjemmelavet konfekt. Bidrag fra veninder i form af brune kager og mere konfekt.

Da julen faldt på en torsdag var der ingen fridage op til jul og vi havde begge lange dage til og med d. 23. Derfor var alle indkøb ordnet i weekenden. En del varer havde vi bestilt hjem gennem det økologiske firma "Solhjulet" så der var ingen stress med indkøb og manglende julegaver de sidste tre dage op til jul, hvor afterne derimod blev brugt på juletræ, pyndt, konfekt, pille aspargeskartofler, koge risengrød mv. Vi havde for en gang skyld forberedt os så godt at selve juleaftens dag var stille og rolig. Ingen julestress. Alt var for en gangs skyld forberedt til gæsterne ankom klokken 18.00

Jeg vil rigtig gerne undgå at julen bliver en seance, hvor børnene drukner i gaver og pakker op i den uendelige, uden at lægge mærke til hvad de får. Sidste år var det lidt af en kamp, i år gik det bedre og gaverne var fint afstemt med forældrenes forventninger om mængde, smag og kvalitet. Af den familie som vi ikke skal holde jul med, ønsker vi os primært penge til børneopsparingen, og så måske en lille ting ved siden af. De lykkedes rigitg godt i år. Af Martins forældre fik Elias en brandbil og penge. Johanne fik regntøj til dukken og penge. Derudover blev Elias begavet med yderligere en bil og en traktor med vogn, og en stor traktor, DVD, to bøger, en lille tur rygsæk, penge og tøj. Johanne med masser af hjemmelave dukketøj, fire bøger, to DVD'er, to memoryspil, penge og bodegårdsdyr. Endelig fik de sammen et legekøkken med div. tilbehør fra IKEA.

Selv blev jeg begavet med blandt andet flotte øreringe fra Julie Sandlau, portvin, rødvinsglas strikkebog, undertøj og penge.

Både Martin og jeg var enige om at denne jul har været en af vores bedste. Det, selv at kunne bestemme slagets gang, selv planlægge og "udføre", er både højtideligt og smukt, ihvertfald når det lykkes. Det giver en anden ro omkring børnene, at være hjemme, og det giver mindre stress og travlhed, hvor underligt det end lyder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar