tirsdag den 8. december 2009

Nyt familiemedlem!

Vores familie har fået et nyt medlem. Han hedder TEDDY og er rød. Han er stor og kraftig, en rigtig arbejdshest. Han udstråler kvalitet og vækker drømme om hjemmebag og delvis selvforsyning i en hver husmoder. Teddy kan røre og piske, men heller ikke andet. Han kan kun hakkke og snitte hvis man køber dyrt tilbehør, men det behøver vi ikke hjælp til. Hos os skal han røre. Det skal han til gengæld også gøre. I store portioner tung rugbrødsdej, uden at brokke sig. Derfor er han særligt udvalgt. Han er ikke smart, ikke trendy, han er ikke design, men han er STÆRK. Derfor vandt han over KitchenAid og Kenwood.



Elias kalder ham mors "kagemaskine", på trods af det kun er blevet til en enkelt kage. Han bruger det meste af sin tid på tungere opgaver. Vi har nu i halvanden måned IKKE købt rugbrød. Hvis han skal tjene sig ind skal der bages mange rugbrød, rigtig mange endda. Derfor tror jeg heller ikke at dette skal være hovedargumentet for ansaffelsen af TEDDY.

Derimod er det drømmen om hjemmebag. Om rugbrød bagt af surdej. Rugbrød som har haft tid til at hæve, tid til at modne i smag, som udelukkende er lavet at økologisk mel og kerner. Rugbrød uden konservering, som alligevel kan holde sig i lang tid. Jeg bliver helt Camilla Plumsk ved tanken om alt det gode brød han skal hjælpe mig med at fremtrylle, og det skal da heller ikke være nogen hemmelighed at bogen "Et ordentligt brød" er vældig inspirerende for mine bagedrømme.

Det er meget sværere end jeg havde forestillet mig. Jeg kan se positiv en forskel på nu og tidligere i forhold til måden dejen hæver på. Tidligere hævede den kun i den øverste del og der kom en stor luftbobel under den øverste skorpe. Det kommer der ikke nu, men at fange de helt rigtige tidspunkter med hensyn til hævning og bagning og komme ordentlig ind i rutinerne, det kræver altså øvelse, så nu øver jeg mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar